Mivel mindig minden fordítva csinálok (édes után eszem a sósat például), így nem szabad meglepódni, hogy most is előbb ajánlottam a főétlet és utána a levest. :)

Egyik nagy kedvencem a padlizsán gyönyörű színe és fantasztikus variálhatósága miatt. Ebben az esetben leves készült belőle.

Hozzávalók:

40 dkg padlizsán
1 fej vöröshagyma
1l hús alaplé
8-10 evőkanál tejszín
kevés liszt
1-2 gerezd fokhagyma
só, zöldfűszerek ízlés és kedv szerint
kevés citromlé

A meghámozott, kockákra vágott padlizsánt a hagymával és a zúzott fokhagymával puhára főzzük az alaplében. Lehűtve összeturmixoljuk, belekeverjük a lisztet, a tejszínt és a fűszereket, majd összeforraljuk, végül hozzáadjuk a citromlét. Az így kapott leves önmagában is nagyon finom, de tovább is fejleszthetjük. Feljavíthatjuk például hússal, csirkemájjal vagy más zöldségekkel.

Jó étvágyat mindenkinek!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr972465590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása