Kölesleves

Hozzávalók: Köles, sütőtök, hagyma, petrezselyem, kukoricacsíra-olaj, só

A hagymát olajban megpirítjuk, majd a megmosott kölest hozzáadva tovább pirítjuk, ez az egészet engedjük fel vízzel és sózzuk meg. Amikor puhára főtt a köles hozzáadjuk a már előtte durvára reszelt sütőtököt, majd főzzük még egy kicsit, a petrezselymet csak tálaláskor adjuk hozzá.


Gombasaláta

Hozzávalók: Gomba, citrom, olivaolaj, babérlevél, bors, koriander, só, petrezselyem, citromlé

A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, majd forró olajban átforgatjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a koriandert, egy kis sót és borsot, majd a citrom levét. Fedőt teszünk az egészre és valamivel kevesebb ideig, mint tíz perc közepes lángon pároljuk. Tálaláskor petrezselyemmel szórjuk meg.

Málnás tiramisu

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 db babapiskóta, fahéj, 25 dkg málna

A tojások sárgáját a vaniliás cukorral és két evőkanál cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a fahéjat is. A tojásfehérjéket egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe. Az összeturmixolt málnába rövid ideig áztatjuk a babapsikótát. Fogunk egy tálat és a babapiskótákat belehelyezzük, a babapiskóta rétegek közé habot kenünk, ezután a tálat a hűtőbe tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr112469629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása