Hozzávalók 4 személyre:

  • 1-2 nagyobb fej saláta,
  • 2 evőkanál margarin.
  • 1-2 kávéskanál curry,
  • fél kávéskanál gyömbérpor. bors,
  • 8 nagyobb vöröshagyma,
  • 2 burgonya.
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2,5 dl zöldségleves,
  • 20 dkg csemegekukorica
  • 2 fitt tojás,
  • 2 dl joghurt

A salátát leveleire szedjük és alaposan megmossuk. Forró, sós vízben 3-4 percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük. A margarint felolvasztjuk, beletesszük a salátát, curryval, gyömbérporral, borssal fűszerezzük és megpároljuk. Ezután levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a legyalult hagymát, a préselt fokhagymát és még 5 percig dinszteljük. A levest ráöntve kb. 10 percig főzzük. Beletesszük a kukoricát, a felszeletelt tojást. Hozzákeverjük a joghurtot, majd az egészet tűzálló tálba tesszük. Előmelegített sütőben, 220 fokon kb. 15 percig sütjük. Tálalás előtt a tetejét a félretett tojásszeletekkel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr472498721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása