Hozzávalók:

1,5 kg krumpli
8 tojás
1 szál kolbász
1 nagy pohár tejföl
3-4 db nagy zöldpaprika
3-4 db paradicsom
3 db hagymasó, bors, olaj.

A burgonyát megtisztítjuk, és nyersen karikákra vágjuk. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, és szintén karikákra vágjuk. A paprikát felcsíkozzuk, a paradicsomot felszeleteljük. A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és jól szétszedjük. A kolbászt szintén felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, és rétegekben belerakjuk a hozzávalókat. Alulra egy sor burgonya kerül, amit megsózunk, majd meghintjük a hagymakarikával. Erre tesszük a tojást, megsózzuk, majd a kolbász, a paprika és a paradicsom következik. Sóval és borssal kikeverjük a tejfölt és meglocsoljuk vele, majd újabb rétegek következnek, míg el nem fogynak a hozzávalók. Tetejére krumpli kerüljön, amit meglocsolunk olajjal. Ezután rálocsoljuk a maradék tejfölt, alufóliával letakarjuk és mehet a sütőbe. 180 fokon 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát. Ha a krumpli puha, addig sütjük, míg megpirul a teteje.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr322465570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása