Tudom, tudom, hogy azt mondtam ez egy zöldséges blog, de azért az édesszájúaknak is szeretnék kedvezni (amilyen én is vagyok). Nem zöldség van benne, hanem gyümölcs, de azért csak nem veszünk ezen össze...:)

Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt vagy tönkölyliszt
2 pohár natúr joghurt
1 tojás (sárgája és fehérje külön-külön)
30dkg margarin
egy kis szódabikarbóna és só
alma, dió és fahéj ízlés szerint a töltelékhez

A lisztet egy nagy tálba tesszük, belemorzsoljuk a margarint, majd beleöntjük a joghurtot és a tojássárgáját, végül pedig teszünk bele egy kis sót és szódabikarbónát. A tésztát alaposan összegyúrjuk, két részre szedjük, és mindkét adagot kinyújtjuk. Az egyik lesz a sütemény alja, amire a töltelék kerül, a másik pedig a teteje. A diót elég csak durvára darálni, az almát pedig nem árt előtte egy kicsit megdinsztelni. Az almát egy picit nyomkodjuk ki mielőtt a tésztára kerül, nem kell nagyon, hiszen a tészta és a dió is felveszi majd a levét. Miután a tölteléket a tésztára halmoztuk, rátesszük a másik kinyújtott darabot, amit villával jól megszurkálunk, majd a tojásfehérjével megkenjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és (sütőtől függően) maximum fél óra alatt kisütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr802467225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása