2010.11.22. 08:03
Tócsni kicsit másképp
A tócsni gyermekkorom nagy kedvence volt és felnőttként is az maradt, de mivel szeretem az eredeti recepteket kicsit megbolondítani, ezt a régi klasszikust sem kíméltem. :)
Hozzávalók 2 személyre:
1 cukkini
3-4 szem krumpli
1 kaliforniai paprika
1/2 póréhagyma
sajt ízlés szerint
2 tojás
2 fej fokhagyma
1 paradicsom
1 pohár tejföl
só, bors
Elkészítése nagyon gyors. Lereszeljük a cukkinit és a krumplit, majd kinyomjuk a levét. A paprikát és a póréhagymát apró darabokra vágjuk és összekeverjük a cukkinivel, krumplival, reszelt sajttal, fokhagymával és két tojással. Izlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Az így keletkezett masszát egy kiolajozott tepsibe belelapogatjuk és felkarikázott paradicsommal a tetején a sütőbe helyezzük, amit 200 fokra állítunk. Körülbelül 20-25 perc múlva kész, amint piros a teteje. Tejföllel, sajttal a tetején tálaljuk.
Azért szeretem ezt a receptet, mert gyakorlatilag akármit bele lehet rakni, ami otthon van a hűtőben. Aki nem bírja ki hús nélkül, egy kis szalonnával is megbolondíthatja a tetejét...
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.