Hozzávalók 2 személyre:

90 g vaj
1 kg sütőtök meghámozva, apróra szeletelve
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
3 db leveskocka
2 csésze tej
1 teáskanál liszt
1 kávéskanál őrölt dió
apróra vágott petrezselyem
só, bors
tálaláshoz 1-2 szelet pirítós barna kenyérből


Egy lábasban olvasszuk meg a vaj kétharmadát. Adjuk hozzá a feldarabolt  hagymát és sütőtököt, fedjük le és kis lángon főzzük 10 percig. Adjuk hozzá a leveskockákat egy kis vízzel és főzzük még 6-8 percig. Vegyük le a tűzról és botmixerrel turmixoljuk homogénné. Húzzuk vissza a tűzre és kis lángon adjuk hozzá a tejet és a  maradék vajat a liszttel összekeverve. Adjuk hozzá a fűszereket és a diót és nagy lángon még 20 percig főzzük, amíg sűrű nem lesz.
Tálaláskor hintsük meg a tetejét az apróra vágott petrezselyemmel és mellé pirítóst kínáljunk.

Mindnekinek jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr162459348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása