Hozzávalók 4 személyre:
6-7 paradicsom,
egy uborka,
négy zöldpaprika (lehetõleg több színbõl),
egy hagyma,
két gerezd fokhagyma,
négy kanál olaj,
egy kanál borecet,
15 dkg szikkadt kenyér vagy prézli,
kevés pirospaprika,
só,
bors,
tálaláskor 1 evőkanál finomra vágott zellerlevél vagy zöldpetrezselyem.

 

A zöldségféléket (és a kenyeret) elturmixoljuk, eldolgozzuk az olajjal és a fûszerekkel, felengedjük annyi vízzel (vagy hideg húslével), hogy, sûrû levest kapjunk, hozzákeverjük a prézlit, majd behûtjük.
Zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk. Külön tálon elrendezve kínálhatunk mellé felszeletelt paprikát, paradicsomot, hagymát, uborkát, csemegeuborkát, kemény tojást, olajbogyót, pirítós-szeletkéket - és ízlés szerint csípõs paprikafélét, chilit (az eredeti bizony a "magyar ízlés" számára is - hidegen is éget).

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr312498729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása